Vedligeholdelse

Inden første tur

Du bør sikre dig bedst muligt, at cyklen er korrekt samlet, samt at følgende er justeret efter din højde og spændt korrekt fast:   
  • Styret
  • Pedalerne
  • Hjulene
  • Sadlen

Kontroler endvidere at bremsen og lygterne virker og dækkene har det korrekte dæktryk (de anbefalede tryk er skrevet på siden af dækkene)

Periodisk pleje

Som alle cykler, har din Jan Herskind cykel også godt af løbende vedligehold, på trods af at den er bygget til at minimere fejl og behov for vedligehold. Den løbende vedligehold som anbefales er følgende:
  • Almindelig rengøring med en shampoo til biler ( (brug ikke opvaskemidler fra hjemmet, da de indeholder salte) og en blød børste eller svamp, da almindelig løbende rengøring vil forlænge levetiden på din cykel og synliggør lettere evt. skader på cyklen. Lad være med at vaske lædertasken, læderstyregrebene eller lædersadlen. Hvis du bor ved kysten eller kører på saltede veje om vinteren, skal du rengøre din cykel ofte for at forhindre korrosion.
  • Påfør løbende lidt læderfedt til lædertasken, læderstyrbånd og lædersadlen for at holde læderet pænt og fugtigt over tid. 
  • Det er altid en god ide at smøre din kæde løbende (specielt efter vådt vejr) med en kæde spray. 
  • En efterspænding af alle skruer hos en cykelhandler hvert 2. år. 

Følgeslitage

Det er vigtigt at holde øje med din cykel og få alle nødvendige reparationer gjort så hurtigt som mulig. Det, der kan starte som en mindre klikkende lyd, kan eventuelt føre til en brækket eger, som så igen kan føre til videre brækkede egre og et kollapset hjul. Med andre ord er det ikke kun på grund af holdbarheden, men også for din og andres sikkerhed skyld, at du bør reagere.
Der er flere ting, der kan være nødvendige at holde øje med. En slidt kæde fører til for tidlig slitage på både eger og kæderinge. Kørsel med dæk med lavt tryk fører til, at siderne på dækkene svigter og mørner, dvs. sprækker. En løs krank kan nemt strammes, men ignorerer du det for længe, skal hele kranken udskiftes. Rettidig opmærksomhed vil spare dig vanskeligheder og udgifter, og det holder din cykel i sikker køretilstand.
Luk

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Din kurv er tom
Shop videre